ALERTĂ. Japonia a fost lovită de cel mai puternic TAIFUN din ultimii 25 de ani

Japonia a fost lovită de cel mai puternic taifun din ultimii 25 de ani. Autoritățile nipone au anunțat că Jebi, cel de-al 21-lea ciclon format sezonul acesta în Asia, a lovit în plin arhipeleagul japonez, perturbând transporturile, activităţile industriale şi programul unităţilor de învăţământ, anunță agențiile de presă internaționale, scrie libertatea.ro.

Cel mai puternic afectată a fost regiunea Tokushima (sud-est) situată pe insula Shikoku.

Taifunul se manifestă într-o zonă foarte largă este însoţită de rafale de vânt foarte violente, ce pot atinge o viteză de până la 220 de kilometri la oră. Este cel mai puternic din 1993'.

Jebi înaintează destul de rapid deplasându-se către nord-est cu 45 de kilometri la oră. Ciclonul ar urma apoi să traverseze partea de vest a insulei principale Honshu.

Premierul Shinzo Abe şi-a anulat o deplasare în vest şi a convocat o reuniune de criză în cadrul căreia a solicitat populaţiei să "ia măsuri pentru a se proteja."

Aproximativ 300.000 de persoane au primit recomandarea de a se refugia în adăposturi, iar cel puţin 50.000 de gospodării au rămas fără energie electrică.

Companiile aeriene au anulat preventiv peste 650 de zboruri, iar numeroase curse feroviare au fost suspendate.

Marile magazine, în special din regiunea Osaka (vest), au decis, în mod excepţional, să nu îşi deschidă marţi porţile.

Numeroase taifunuri mătură în mod regulat arhipelagul japonez în timpul verii, însă Jebi ar putea provoca pagube importante în vestul ţării, în zonele fragilizate de inundaţiile şi alunecările de teren devastatoare de la începutul lunii iulie, în urma cărora şi-au pierdut viaţa cel puţin 220 de persoane.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu