Alertă într-un judeţ din România. Zeci de copii au fost diagnosticați cu scarlatină

De la începutul acestei luni şi până în prezent, 33 de copii de la unităţi de învăţământ şcolar şi preşcolar din Argeş au fost diagnosticaţi clinic cu scarlatină şi trataţi în spital cu antibiotice , a declarat exclusiv, pentru MEDIAFAX, citat de realitatea.net medicul Marius Pascu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Argeş.

"În luna mai au fost internaţi în Secţia Boli Infecţioase Copii de la Spitalul Judeţean 28 de copii cu scarlatină. De la începutul lunii iunie şi până în prezent, au fost spitalizaţi 33 de copii. În cursul zilei de ieri s-au externat trei copii şi au rămas spitalizaţi doi, cu acelaşi diagnostic", a mai declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Argeş.

La începutul acestei săptămâni, directorului Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru, anunţa că în luna iunie au ajuns la spital 13 copii, cu suspiciune de scarlatină.

În doar două dintre cazuri, un copil de la Grădiniţa Aripi Deschise din Piteşti şi un altul de la Grădiniţa Nr. 4 Piteşti, rezultatele au ieşit pozitive, aceştia fiind diagnosticaţi cu scarlatină.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu