ALERTĂ în SUA: Şcolile publice, închise în timp ce FBI caută o femeie înarmată

Şcolile publice din Denver, Colorado, au fost închise miercuri întrucât poliţia se află în căutarea unei femei înarmate ”obsedată” de masacrul de acum 20 de ani de la liceul Columbine, cu trei zile înainte de la comemorarea acelui atac, relatează Reuters.

Agenţii de la Biroul Federal de Investigaţii, şerifii din comitatul Jefferson şi poliţia locală din Colorado au căutat-o toată noaptea de marţi spre miercuri pe femeia înarmată, pe nume Sol Pais, o tânără de 18 ani din Florida, pe care au numit-o ca fiind ”extrem de periculoasă”.

Pais a plecat luni din Miami către Denver, de unde şi-a cumpărat o puşcă de vânătoare şi muniţie, a declarat marţi seară agentul special FBI, Dean Phillips, în cadrul unei conferinţe de presă. Denver se află în zona adiacentă a comitatului Jefferson.

"Noi o considerăm o ameninţare reală pentru comunitate", a spus Phillips. Aceasta nu a fost acuzată de nicio crimă, a spus el, dar "prioritatea noastră este s-o găsim pe domnişoara Pais".

Doi băieţi adolescenţi care au studiat la liceul Columbine au împuşcat şi au ucis 12 colegi de clasă pe 20 aprilie 1999, apoi s-au sinucis. La vremea aceea, a fost cel mai periculos atac produs la o şcoală din istoria SUA.

Biroul FBI din Denver a fost avertizat marţi dimineaţă de o posibilă ameninţare de către agenţii FBI Miami. Ei au anunţat şcolile din zonă în acea după-amiază.

Aproximativ douăsprezece districte din zona Denver au anulat cursurile de miercuri, potrivit site-urilor şcolilor districtuale şi conturilor de pe reţelel de socializare online, scrie mediafax.ro

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu