ALERTĂ în Sankt Petersburg. Au fost descoperite BOMBE într-un bloc de locuit şi lângă o şcoală

După atentatul de luni din Sankt Petersburg, atmosfera în Rusia rămâne tensionată. Dimineaţă, o bombă artizanală a explodat în apropierea unei şcoli din oraşul Rostov pe Don.

În urma incidentului, toţi elevii au fost evacuaţi. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru tentativă de omor, dar nu exclud nici versiunea unui atentat terorist. Şi în Sankt Petersburg, oamenii au trecut din nou prin momente de groază.

Încă din zorii zilei, locatarii unui bloc din oraş au fost evacuaţi, după ce poliţiştii au descins în locuinţa a patru presupuşi complici ai atacatorului, toţi originari din Asia Centrală.

Printre ei se numără şi o femeie. În apartamentul au descoperit un dispozitiv explozibil, asemănător cu cel din staţia de metrou din Sankt Petersburg. Ei au reuşit să dezamorseze bomba artizanală la timp, aşa că nimeni nu a avut de suferit.

Suspecţii au fost încătuşaţi, fără a opune rezistenţă. Măsurile de securitate au fost sporite în tot oraşul. Iar în urma unui control efectuat la o staţie de metrou, poliţiştii au găsit o grenadă în geanta unui pasager. Acesta a fost arestat.

Blocul din Sankt Petersburg a fost înconjurat de poliţişti, pompieri şi genişti. Oamenii legii au bătut pe la uşile locatarilor şi le-au spus că trebuie să plece cât mai repede din case, pentru că imobilul ar fi minat. Cu toţii au fost duşi într-o grădiniţă din apropiere, unde au primit ceai şi mâncare.

"A fost îngrozitor. Pe la şapte şi jumătate, poliţiştii au bătut la uşă şi ne-au spus să ne luăm toate actele şi să plecăm, pentru că situaţia este destul de gravă".

"Oamenii nu înţelegeau ce se întâmplă. Deşi era ora cinci dimineaţa, peste tot era foarte multă gălăgie. La început, am crezut că este vorba de o ceartă".

Vecinii au povestit, mai târziu, că nu-i cunoşteau pe cei care au fost reţinuţi. Potrivit lor, apartamentul în care au fost găsiţi era des dat cu chirie. Autorităţile au anunţat abia peste câteva ore că cei reţinuţi sunt bănuiţi că ar fi complicii lui Akbarjon Djalilov.

Între timp, două dintre victimele atentatului rămân neidentificate, iar 51 de răniţi sunt internaţi. Luni, staţia de metrou din Sankt Petersburg a fost zguduită de o explozie, în urma căreia 14 oameni au murit. Potrivit anchetei, aceasta a fost organizată de un tânăr de 22 de ani, de origine kârgâză.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu