ALERTĂ ÎN INDONEZIA. Vulcanul Agung de pe insula Bali a început să erupă

Embed:

Stare de alertă în insula indoneziană Bali, unde un vulcan a început să erupă. Câteva companii aeriene şi-au anulat cursele, iar autorităţile au cerut tuturor celor care se află la o distanţă mai mică de şapte kilometri de vulcan să părăsească zona.

Norul de cenuşă şi fum a ajuns la o înălţime de patru kilometri, iar craterul emană o lumină portocalie, semn al activităţii vulcanice intense. Cu toate acestea, specialiştii nu se aşteaptă la o erupţie majoră. Preventiv, câteva companii aeriene şi-au anulat cursele, deşi norul de cenuşă se îndreaptă în direcţia opusă aeroportului din Bali.

"Voiam să ne întoarcem în Adelaide, în sudul Australiei, în această seară. Am ajuns chiar mai devreme la aeroport ca să aflăm că zborurile au fost anulate. Nu am fost anunţaţi de compania aeriană şi suntem foarte dezamăgiţi."

Cu toate acestea, pasagerii nu au avut de suferit. Unii au fost cazaţi în hoteluri până la următorul zbor, ceilalţi au fost preluaţi de alte companii aeriene. Specialiştii spun că activitatea vulcanului ar putea continua cel puţin o lună, dar că e puţin probabilă o erupţie de lavă. Ultima erupţie majoră a avut loc în 1963. Peste o mie de oameni au murit atunci. Indonezia e amplasată pe aşa-numitul Lanţ de Foc al Pacificului şi are peste 120 de vulcani activi pe teritoriul său.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu