Alertă în Franţa. Cinci butelii cu gaz descoperite într-o maşină la periferia oraşului Lille

Aproape 200 de locuitori ai unei zone rezidențiale de lux de la periferia orașului Lille (nordul Franței) au fost evacuați sâmbătă seară după descoperirea a cinci butelii cu gaz într-o mașină, a făcut cunoscut o sursă din cadrul poliției care a respins imediat posibilitatea unui atentat, scrie AFP, potrivit Agerpres.ro.

"Sunt șanse foarte mari să fie ceva banal", a precizat sursa citată.

Alerta a fost dată de un riveran în jurul orelor 22.30 (20.30 GMT). Serviciile de pirotehniști se aflau la fața locului, la Lambersart, la periferia orașului Lille, pentru "o acțiune preventivă".

La sfârșitul lui august, un concert a fost anulat în ultimul moment la Rotterdam după un avertisment din partea poliției spaniole. Șoferul unei camionete transportând mai multe butelii cu gaz în vecinătatea sălii de spectacole a fost arestat și, ulterior, eliberat.

În iunie, o vastă operațiune de deminare a fost declanșată după descoperirea, în comuna Chasse-sur Rhone, la vreo 30 de kilometri de Lyon (centru-est), a unui vehicul cu mai multe butelii cu butan ascunse sub o prelată. În cele din urmă, s-a stabilit că proprietarul mașinii îl fura pe angajator, o societate de transport de mărfuri, printre care butelii cu gaz.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu