ALERTĂ în Copenhaga. "Se întâmplă ceea ce s-a produs și la Paris" (VIDEO)

Embed:

Stare de alertă în Copenhaga. Trei oameni au murit şi cinci au fost răniţi, în urma a două atacuri armate ce au avut loc la interval de câteva ore. Primul s-a produs într-un centru cultural din capitala Danemarcei, după ce un imigrant islamist a deschis focul, iar cel de-a doilea a avut loc într-o sinagogă. 

În centrul cultural lovit de atacatori se desfășura o dezbatere despre islam și libertatea de exprimare, la care a participat și ambasadorul Franței în această ţară.

Poliţia bănuieşte că ţinta atacului ar fi fost controversatul pictor suedez Lark Vilks care în 2007 a publicat mai multe caricaturi cu profetul Mahomed. El a scăpat cu viaţă.

Cel de-al doilea atac armat, de la sinagogă, a avut loc la aproximativ zece ore după primul incident armat. Poliţia daneză a împuşcat mortal, duminică dimineaţa, un bărbat considerat suspect, după ce un alt bărbat a fost împuşcat mortal în urma schimbului de focuri din faţa lăcașului de cult.

Oamenii spun că aceste atentate seamănă cu cel de la publicația franceză "Charlie Hebdo":

"Nu, de fapt nu-mi este frică. Este mai mult o senzație de felul că iată, se întâmplă și în Danemarca ceea ce s-a produs și în Paris".

"Nu am auzit nimic până când poliția, echipată cu puști automate și căști de protecție, a descins chiar în fața localului în care ne aflam noi".

Autoritățile daneze spun că este vorba, fără echivoc, despre un act terorist.

"Noi luăm această situație în serios. Am decretat stare de alertă în toată țara. Prioritatea noastră este să-i capturăm pe autorii atacului", a declarat premierul danez, Helle Thorning-Schmidt.

Atacurile s-au produs în contextul în care Europa şi Statele Unite se află în alertă antiteroristă după atentatele de la Paris, de la începutul anului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu