ALERTĂ ÎN CHIŞINĂU. O explozie s-a produs într-o clădire din apropierea Pieţei Centrale. SUNT RĂNIȚI (VIDEO)

Embed:

(19:30) Administratorii cantinei în care s-a produs explozia au fost reţinuţi pentru 72 de ore.

Administratorii cantinei de lângă Piaţa Centrală în care s-a produs explozia, REŢINUŢI

(17:03) Administratoarea localului a fost escortată la Inspectoratul de Poliţie Centru.

(17:00) Actualmente, trei victime se află în secţia Reanimare. Au suferit arsuri pe 50 la sută din suprafaţa corpului.

NO COMMENT: Urmările exploziei din apropierea Pieţei Centrale în 50 de secunde (VIDEO)

(16:40) Directorul spitalului clinic republican "Emilian Coţaga", Janeta Buliga, a declarat că printre răniţi nu sunt copii. 

(16:36) Poliţia a deschis un dosar penal în acest caz. 

EXPLOZIA din centrul Capitalei: Rudele disperate ale victimelor încearcă să obţină informaţii (VIDEO)

(16:35) Patru persoane din cele 13 sunt angajaţi ai cantinei. Administratoarea localului nu a dorit să discute cu presa, însă s-a aflat că ea a luat în arendă încăperea unde lucrează un număr total de 8 angajaţi.

RAPORT: Instituţiile medicale din ţară nu au cele necesare pentru a acorda ajutor persoanelor cu arsuri

(15:30) Ultimele informaţii arată că un număr de 13 persoane au fost rănite.

(13:46) O explozie s-a produs într-o cantină de pe strada Bulgară, la intersecţie cu bulevardul Ştefan cel Mare din centrul Capitalei. Potrivit informaţiilor preliminare, 20 de oameni au fost răniţi în urma deflagraţiei.

Pompierii au fost alertaţi şi deja lucrează la faţa locului. De asemenea, la locul accidentului au fost trimise nouă ambulanţe.

"Este vorba despre o cantină dintr-un imobil privat. A explodat o butelie de gaz. Sunt patru persoane spitalizate. Explozia a avut loc în incinta clădirii, alte edificii nu au fost afectate, au fost distruse doar geamurile. Este o întreprindere privată şi nu vă pot spune dacă avea toate actele în regulă", a spus directorul Întreprinderii Municipale "Piaţa Centrală" Chişinău, Veaceslav Balan.

ALERTĂ ÎN CHIŞINĂU. O explozie s-a produs într-o clădire din apropierea Pieţei Centrale. Sunt 20 de răniţi http://bit.ly/1PV09jB

Posted by PUBLIKA.MD on 9 Ianuarie 2016

"A avut loc deflagraţia pe bulevardul Ştefan cel Mare 74. Patru autospeciale au fost trimise la faţa locului. Persoanele rănite au fost duse la spital. Este prematur să anunţăm cauza exploziei. Ulterior vom reveni cu detalii pentru că la faţa locului lucrează peste 20 de persoane", a spus ofiţerul de presă al Serviciului Situaţii Excepţionale, Liliana Puşcaşu.

"În total au avut de suferit cel puţin 20 de persoane. Nouă ambulanţe au fost trimise la faţa locului. Cei mai mulţi au suferit arsuri şi au fost transportaţi la Centrul de Combustie", a declarat purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă, Petru Craveţ.

"Urmează să verificăm dacă localul dat avea actele în regulă. Vom convoca comisia Situaţiilor Excepţionale, vom evalua pagubele şi vom acorda ajutor oamenilor care au avut de suferit", a precizat pretorul sectorului Centru, Oleg Poiată.

"Şase ambulanţe au ajuns la Centrul de Combustie. Multe persoane sunt bandajate pe mâni, picioare, cap. Vârsta persoanelor ar fi între 30 şi 50 de ani. Doi pacienţi sunt la reanimare. Mulţi au părul ars şi arsuri de gravitate medie", a spus corespondentul Publika TV, Maria Dimineţ.

"Ultimele informaţii arată că au avut de suferit 17 persoane. Pompierii au reuşit să salveze patru persoane când au ajuns la faţa locului", a spus ofiţerul de presă al Serviciului Situaţii Excepţionale, Liliana Puşcaşu.

"Am hotărât ca astăzi să evacuăm oamenii şi comercianţii din raza a 100 de metri de la locul incidentului. Nu vă pot explica de ce oamenii nu reacţionează prompt atunci când sunt rugaţi de poliţie să părăsească teritoriul", a adăugat directorul Întreprinderii Municipale "Piaţa Centrală" Chişinău, Veaceslav Balan.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu