ALERTĂ de virus ucigaş la Timişoara! 50 de artişti români au fost plasaţi în carantină, după ce s-au întors din China

Mai mulți artiști de la Filarmonica Banatul din Timișoara și de la alte filarmonici din țară au concertat în orașul Wuhan din China, zona unde a apărut virusul ucigaș. Muzicienii români numai ce s-au întors în țară, după un turneu de 50 de zile, scrie Timiș Online.

Calendarul turneului arată că artiștii români au fost în Wuhan de două ori, în perioada 3-5 decembrie 2019. 

Artiștii timișoreni au venit luni la Sala Capitol, direct de la aeroport, pentru a se întâlni cu colegii aflați la repetiții. Marți au fost la analize și se ține legătura cu Direcția de Sănătate Publică.

Cei 18 angajați ai Filarmonicii din Timișoara vor sta acasă în următoarele 14 zile, într-un fel de carantină.

Nu este cunoscut ce măsuri s-au luat în privința celorlalți muzicieni care sunt din Arad, Oradea, Cluj, Brașov, București și Constanța.

La revenirea în ţară, artiștii timişoreni au fost supuşi unui control la Medicina Muncii şi vor stat acasă timp de două săptămâni, ca măsură preventivă.

Măsuri privind coronavirusul din China au fost anunţate între timp şi pe Aeroportul din Cluj. Au fost lipite afișe informative în terminalele de sosiri și plecări și distribuite flyere pasagerilor.

Potrivit unui comunicat al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj transmis, joi, asistenții medicali din aeroport oferă sprijin tuturor pasagerilor care au nevoie de sfaturi sau îngrijiri medicale.

Statele membre ale Uniunii Europene nu au raportat cazuri de coronavirus, a declarat Stefan De keersmaecker, purtător de cuvânt al Comisiei Europene. Executivul European lucrează la asigurarea măsurilor necesare pe care UE le poate aplica în cazul în care sunt semnalate cazuri de îmbolnăvire.

Virusul ucigaş a infectat 876 de  persoane din decembrie, dintre care 26 au murit.

loading...

Lasă un comentariu