Alertă de urgență în Capitală. Elevii de la Liceul Gheorghe Asachi, implicaţi în exerciţii de simulare a unui cutremur

Embed:

Agitație la Liceului Teoretic "Gheorghe Asachi" din Capitală. De dimineață, a fost dată alarma de urgență și curtea instituției a fost invadată de elevi și profesori. Totul a fost doar o simulare de cutremur, iar copiii reuşit să iasă din încăpere într-un singur minut. Timpul de evacuare putea fi însă, şi mai scurt, dacă în instituţie ar funcţiona toate ieşirile de urgenţă. 

Dacă anul trecut, în timpul exercițiului organizat la liceul Asachi, un angajat și-a luxat un picior și au fost mai multe emoții, astăzi totul a decurs conform planului.

"În caz de cutremur, ori trebuie să ne evacuăm cât mai repejor afară, ori trebuie să ne ascundem sub bănci. "

"În primul rând trebuie să ieșim cât mai repede din încăpere, dar dacă nu reușim, nu trebuie să urcăm în ascensor și trebuie să rămâne în casă, între pereții de susținere."

Copiii au învăţat şi numerele de telefon a serviciilor speciale, care vor interveni în caz de situaţie excepţională.

"Trebuie să sunăm la pompieri, pentru că ei ne pot ajuta. "

"Numerele de telefon sunt 901, 902, 903, depinde de cine avem nevoie."

Totuşi, în instituţie există o problemă. Două dintre ieșirile de urgență ale liceului sunt blocate.

"Instituția are șase ieșiri de urgență, dintre care două sunt blocate de agenți economici, în strada Pușkin și în strada București, cu care suntem în proces de judecată de vreo șapte ani",a spus directorul Liceului Teoretic "Gheorghe Asachi", Boris Volosatîi.

Uşa de pe strada Puşkin este blocată de o parfumerie. Administraţia acesteia nu a fost de găsit pentru a comenta situaţia. Ieşirea de pe strada Bucureşti este blocată de singura galerie de artă din Chișinău, deschisă acum peste două decenii.

Potrivit unei decizii de judecată, dar şi a Primăriei Chișinău, aceasta poate activa, pentru că în instituţie mai există alte ieşiri.

"Noi special am invitat pompierii. Ei au venit, s-au uitat și au ajuns la concluzia că mai există ieșiri de urgență și ne-au dat ordonat să mai facem o ieșire. În data de 11 a fost un proces de judecată", a spus directorul Galeriei de Artă din Chişinău, Pavel Bulici.

Exerciţiile de evacuare în situaţii excepţionale au fost organizate, astăzi, în toate școlile din Chișinău, la ordinul Direcției Educație.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu