ALERTĂ de la un operator telefonic important... Ce trebuie să faceţi dacă primiţi un SMS de la persoane necunoscute

În ultima perioadă, tot mai mulţi cetăţeni din Republica Moldova au fost bombardaţi cu apeluri de la numere de peste hotare.

În acest context, un operator telefonic important atenţionează asupra înteţirii fraudelor prin SMS şi paginilor web false.

"Nu accesati link-uri dubioase şi nu oferiţi date personale sau bancare", avertizează un operator telefonic important din ţară. 

Totodată, un alt operator telefonic din Moldova atenţionează despre escrocheria ce se desfăşoară în mediul online, în care riscaţi să vă fie furate datele cardului dumneavoastră bancar. 

"Escrocii vă informează printr-un mesaj că sunteţi unul dintre cei 100 de utilizatori aleşi să participe la un sondaj, iar în schimbul participării obţineţi cadou. Pentru participare vi se solicită să răspundeţi la câteva întrebări printre care ar putea fi întrebări care solicita să completaţi câmpuri cu datele cardului bancar. În rezultat, escrocii intră în posesia datelor cu scopul de a extrage sume mai mari de bani sau de a face alte achitări online", notează reprezentanţii unui operator telefonic din ţară. 

Sunetele sau sms-urile frauduloase au prefixul din Letonia, Lituania, Tunisia, Pakistan, Mali, Nigeria, Guinea şi chiar Rusia sau Belarus. Fiţi prudenţi şi nu vă lăsaţi păcăliţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu