ALERTĂ: Arabia Saudită a închis birourile televiziunii qatareze Al Jazeera

Arabia Saudită a închis birourile televiziunii qatareze Al-Jazeera, la câteva ore după ruperea relațiilor cu Qatarul de către regatul saudit și patru aliați ai săi, potrivit agenției oficiale Spa, citată de AFP, citează agerpres.ro.

Înființată în urmă cu peste 20 de ani de către guvernul Qatarului, televiziunea Al Jazeera, care dispune de aproape 80 de birouri în întreaga lume și transmite în mai multe limbi, a reprezentat cutia de rezonanță a mișcărilor Primăverii Arabe. Dar detractorii săi consideră linia sa editorială prea favorabilă islamiștilor, văzând în ea uneori un instrument în serviciul diplomației Qatarului.

Printre altele, rețeaua qatareză de televiziune beIN Sports nu mai este accesibilă prin cablu în Emiratele Arabe Unite, a indicat un agent al companiei emirateze de telecomunicații DU.

''Primim un mare număr de apeluri pe această temă'', a declarat pentru AFP un reprezentant al DU, confirmând faptul că nu este accesibilă rețeaua beIN Sports, fără să poată oferi motivele.

AFP amintește că Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrein, Yemen și Egipt au rupt relațiile cu Qatarul, pe care îl acuză că "susține terorismul". Cairo, precum și șase companii aeriene din Golf și-au suspendat zborurile către Doha.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu