Alertă alimentară. Atenționare de călătorie pentru Spania, Grecia și India

Atenționare de călătorie pentru Spania, Grecia și India. Turiștii care se deplasează pe calea aerului către Spania, trebuie să cunoască că activitatea pe Aeroporturile El Prat din Barcelona, în perioadele 24-25 august și 30-31 august, Barajas din Madrid, în perioada 30-31 august, și Loiu din Bilbao, în perioada 8-9 septembrie, va fi afectată din cauza grevei personalului de la sol din cadrul companiei IBERIA.

Alerta alimentară în Spania

Guvernul andaluz a decretat alerta alimentară din cauza creșterii numărului de persoane care s-au îmbolnăvit în urma infectării cu bacteria Listeria.

Dpartamentul pentru Sănătate și Familie al Guvernului Autonom din Andaluzia a identificat și retras de pe piață un produs contaminat cu bacteria Listeria monocytogenes ulterior apariției cazurilor de îmbolnăvire ca urmare a consumului de carne de porc procesată și ambalată, investigând și alte produse care ar putea fi contaminate cu această bacterie.

Ministerul Sănătății și Familiei spaniol a informat că a crescut numărul de pacienți infectați cu bacteria Listeria, până la 22 august înregistrându-se, în Andaluzia, 161 cazuri, dintre care 82 spitalizați și un deces. Situația pe provincii a cazurilor de îmbolnăvire se prezintă astfel: Sevilla – 64, Huelva – 10, Cadiz – 2, Cordoba – 2, Malaga – 4.

Atenționare de călătorie pentru Grecia

În Grecia există un risc ridicat de incendii de vegetație (grad 4 din 5) pentru data de 23 august, pe fondul temperaturilor ridicate și intensificărilor de vânt în zonele Grecia Centrală, insula Evia, insula Lesvos, insula Chios, insula Samos, Lakonia, Arkadia, Argolida, Korinthia, Achaia, Ilia.

Atenționare de călătorie pentru India

În Republica India pe fondul ploilor musonice, regiunea Kerala a fost serios afectată de inundații.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu