ALERGII CAUZATE DE CĂLDURĂ. Medicii îndeamnă părinţii să aleagă stofe naturale

Embed:
Temperaturile caniculare provoacă probleme de sănătate în rândul copiilor. Medicii trag un semnal de alarmă şi îndeamnă părinţii să îmbrace micuţii corespunzător vremii de afară. Din cauza căldurii, mulţi ajung la spital cu erupţii pe piele.

"Ieri astăzi cel mai mult 15 copilaşi de până la un an dintre care 12 au fost cu alergii de acest tip, sudamina", a spus GEORGETA RUSU, medic alergolog, IMC.

De cele mai multe, aceste alergii apar din cauza igienii precare sau a hainelor din stofe sintetice. De asemenea, mulţi părinţi exagerează atunci când îşi îmbracă odraslele.

"Acest tip de alergie poate fi prevenită, copii trebui să fie îmbrăcaţi corect. Să facă aerisire, să bea multe lichide, igiena personală.Să fie haine naturale. Deseori, vin de la ţară încotoşmonaţi, vin prin transport să nu le fie frig.Expunerea prin aerul liber trebuie aplicată o cremă solară cu factorul 50 pentru copii", a spus GEORGETA RUSU, medic alergolog, IMC.

Părinţii susţin că au mare grijă de copii lor pe timp de vară şi încearcă să-i îmbrace corect.

" Ţinem cont de temperatura de afară. Cu cât este mai cald cu atât mai puţine haine. Să fie bumbac, sintetica nu prea folosim, deoarece nu respiră pielea."

"Cât mai leger cu multă apă, consumăm fructe lichide şi stofă naturală."

"Să nu-i fie cald, să nu transpire materialul să fie sintetică."

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, anul trecut, au fost înregistrate 1970 de cazuri de alergii, provocate de căldură, expunerea excesivă la soare sau înţepături insecte.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu