Alergia la arahide ar fi cauzată de o genă

O echipă de cercetători irlandezi, britanici, olandezi şi canadieni au identificat o modificare genetică care poate tripla riscul de alergie la alune, afecţiune care poate fi chiar mortală, anunţă Agerpres.

Studiul acestor cercetători care stabileşte o legătură între unele forme de alergie la alunele de pământ şi o deficienţă ereditară a genei care determină formarea unei proteine denumite filagrină, aflată în stratul granulos al epidermei, a fost publicat recent în Journal of Allergy and Clinical Immunology, potrivit site-ului Maxisciences.

"Ştiam deja că persoanele care au o "modificare de filagrina" sunt predispuse la eczeme şi că multe dintre aceste persoane prezintă, de asemenea, risc de alergie la arahide. Ceea ce nu ştiam şi am demonstrat acum este că această problemă a filagrinei este prezentă şi la persoane care fac alergie la arahide fără a avea eczeme. Aceasta demonstrează legătura clară dintre filagrină şi alergia la arahide", explică profesorul Irwin McLean de la Universitatea Dundee.

El a precizat totuşi că asemenea modificări legate de filagrină nu au fost izolate decât la 20% dintre persoanele cu alergie la arahide, concluzionând că încă mai sunt necesare studii pentru a înţelege legătura între genetică şi alergie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu