Aleksander Ceferin, reales în funcția de președinte al Uniunii Europene de Fotbal Asociații

Aleksander Ceferin a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Europene de Fotbal Asociații în cadrul congresului confederaţiei continentale, organizat la Roma. Fiind singurul candidat la propria succesiune, oficialul sloven în vârstă de 51 de ani a fost reales în aplauzele asistenţei.

Ceferin se va afla la conducerea UEFA până în anul 2023. El a declarat că forul european va colabora activ cu Federația Internațională de Fotbal.

"Noi vom fi o sursă de idei constructive pentru FIFA, și nu o sursă de opoziție. Așteptăm aceeași atitudine și din partea membrilor ei. Suntem pregătiţi să lucrăm cu FIFA pentru ca fotbalul să rămână sportul numărul 1", a spus președintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Aleksander Ceferin a fost ales anterior în septembrie 2016 la conducerea UEFA, pentru un mandat de doi ani şi jumătate, după ce francezului Michel Platini a demisionat în urma scandalului de corupţie de la FIFA.

Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată la congresul de la Roma de către președintele Pavel Ciobanu, secretarul general Nicolae Cebotari și de Adrian Ixari, șeful departamentului internaționa

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu