Alegerile parlamentare noi de la Hîncești au fost câștigate de candidatul Partidului Socialiștilor, Ștefan Gațcan

Embed:

Potrivit datelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală, pentru reprezentantul PSRM au votat 5539 de alegători.

Pe locul doi, s-a clasat candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Olesea Stamate, care a acumulat 4554 de voturi, cu aproximativ o mie mai puţine decât Ștefan Gațcan.

Reprezentantul Partidului Democrat, Ion Mereuţă, a convins 1810 alegători să-l voteze, iar candidatul idependent Grigore Cobzac a obţinut 1792 de voturi.

Cele mai puţine sufragii la alegerile parlamentare noi de la Hîncești le-a obţinut candidatul Blocului Electoral Unirea, Dorin Chirtoacă, în dreptul căruia au pus ştampila 346 de persoane. <> Prezența la urnele din Hînceşti a fost de puţin peste 23 la sută.

Într-o postare pe Facebook, Partidul Acţiune şi Solidaritate, candidatul căruia a ajuns pe locul doi, a recunosc că a comis o greşeală că nu a cerut amânarea alegerilor. Formaţiunea susţine că nu va contesta rezultatele, deoarece, în prezent, ţara trece printr-o criză fără precedent, iar toate eforturile trebuie direcţionate spre depăşirea acesteia.  

 

loading...

Lasă un comentariu