Alegerile parlamentare din 2014 vor costa Bugetul de Stat 82 de milioane de lei

Statul a alocat pentru alegerile parlamentare din anul 2014 suma de 52 de milioane de lei, plus încă 30 de milioane de lei pentru implimentarea Registrului Electronic al Alegătorului. Registrul va fi disponibil la scrutinul de anul viitor. Prevederile seconţin în proiectul bugetului Comisiei Electorale Centrale pentru anul 2014, votat astăzi în lectură finală.

Cele 52 de milioane de lei vor fi cheltuite pentru întreţinerea Consiliilor Electorale de Circumscripţie, tipărirea buletinelor de vot, întreţinerea birourilor secţiilor de votare, cheltuieli de transport birotică şi remunerarea persoanelor care vor fi antrenate în asigurarea procesului electoral.

Preşedintele CEC, Iurie Ciocan, a declarat în faţa deputaţilor că din bugetul de peste 93 de milioane de lei, 36 vor fi folosite pentru cheltuieli de întreţinere a aparatului comisiei ceea ce include şi procurarea tehnicii necesare pentru implementarea Registrului Electronic al Alegătorului. Ciocan a subliniat că sunt necesare câte două calculatoare pentru fiecare birou al şecţiei de votare.

Publika.md aminteşte că actualul mandat al Parlamentului expiră la 28 noiembrie 2014.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu