Alegerile locale din Republica Moldova sub lupa Rusiei

Embed:

Rusia este îngrijorată de corectitudinea desfăşurării alegerilor locale generale din Republica Moldova. Într-un comunicat expediat pentru presă, Departamentul Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei critică dur activitatea Comisiei Electorale Centrale şi a observatorilor internaţionali din partea Misiunii OSCE.

Rusia se arată deranjată de faptul că observatorii OSCE nu au semnalat nereguli grave în timpul alegerilor, cum ar fi: modificarea legislaţiei electorale înainte de alegeri, calitatea listelor electorale, tipărirea buletinelor de vot în cantităţi ce depăşesc numărul alegătorilor.

Alte critici sunt îndreptate spre CEC. MAE rus critică modalitatea în care au fost prezentate rezultatele alegerilor. Potrivit notei, pe 6 iunie, după procesarea a 99 la sută din voturi, datele arătau că învingător este candidatul PCRM la funcţia de primar general, Igor Dodon cu 52%. În cea de-a doua jumătate a zilei însă, CEC a anunţat că va fi organizat cel de-al II tur de scrutin.

În comunicat se mai spune că, toate încălcările enumerate mai sus trezesc suspiciuni faţă de obiectivitatea celor care au fost cu ochii pe alegeri şi au monitorizat atent procesele democratice din Republica Moldova.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu