Alegerile din Moldova, recunoscute de comunitatea internaţională. Ce aşteptări are UE

Embed:

Comunitatea internaţională salută modul în care au fost organizate şi desfăşurate alegerile parlamentare din Moldova. Mesaje de felicitări au venit din partea Uniunii Europene, dar şi a NATO, care îşi reiterează sprijinul pentru ţara noastră.

Uniunea Europeană aşteaptă cu nerăbdare formarea rapidă a unui Guvern, precum şi a unei opoziţii constructive, în urma scrutinului de duminică. O spune șefa diplomației europene, Federica Mogherini, dar şi comisarul european pentru politica de vecinătate și extindere Johannes Hahn, într-un declaraţie de presă comună.

Oficialii au mai adăugat că UE este gata să-și continue cooperarea strânsă cu Moldova pe drumul ei către o mai mare transparență, pentru statul de drept și pentru o economie de piață mai puternică. În comunicat se mai arată că un nou impuls al reformelor-cheie ar fi crucial pentru asocierea politică și integrarea economică a ţării noastre cu Uniunea Europeană.

Cu un mesaj similar au venit şi Statele Unite. Washingtonul califică alegerile drept un reper important pe calea democrației și îndeamnă liderii moldoveni să formeze cât mai rapid un executiv.

La rândul său, NATO a felicitat moldovenii  pentru scrutinul parlamentar, desfăşurat, în linii mari, cu respectarea standardelor europene. Potrivit secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, poporul nostru a făcut alegerea şi toată lumea trebuie să o respecte.

Oficialul a mai subliniat că Moldova este un partener valoros al NATO şi că blocul militar va continua cooperarea în cadrul Planului de acţiune al parteneriatului individual.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu