Alegerile din Franţa, rezultate FINALE. Emmanuel Macron şi Le Pen se vor confrunta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale

Embed:

Emmanuel Macron și Marine Le Pen se vor confrunta în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Franța. Cei doi au acumulat ieri cele mai multe voturi.

Este pentru prima dată în istoria țării când niciunul dintre cele două partide tradiționale, Socialist și Republican, nu are un candidat în turul doi. 

Lupta dintre cei doi favoriți va fi una strânsă, întrucât diferenţa nu este foarte mare.

După numărarea a 97 la sută din sufragii, Emmanuel Macron a acumulat aproape 24 la sută din voturi, în timp ce rivala sa din turul doi, Marine Le Pen, aproape 21,5.

Cei doi sunt urmați de republicanul Francois Fillon, care a acumulat aproximativ 20 la sută, și de comunistul Jean-Luc Melenchon, cu peste 19,5 procente.

Dintre ceilalți șapte candidați, doar Benoit Hamon a trecut pragul de cinci la sută. Potrivit sondajelor, Emmanuel Macron va câștiga detașat turul al doilea în fața lui Marine Le Pen.

Candidatul independent este susținut și de marele perdant al acestei campanii, Francois Fillon, care și-a recunoscut aseară înfrângerea și a declarat că îl va susține pe Macron în turul doi. Comunistul Jean-Luc Melenchon a ezitat să își arate preferința pentru unul dintre cei doi candidați din turul doi, care va avea loc în 7 mai.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu