Alegerile din Bulgaria s-au desfăşurat şi în Moldova. Care sunt speranţele alegătorilor

Embed:

Mii de cetăţenii bulgari din Republica Moldova au vizitat astăzi secţiile de votare deschise la Chişinău şi în sudul ţării. Alegătorii speră că, după alegerile parlamentare anticipate relaţiile dintre Bulgaria şi Moldova vor deveni mai strânse.

Cetăţenii bulgari care au venit la secţiile de votare spun că şi-au dat votul pentru candidaţii care vor promova o politică înţeleaptă. De asemenea, ei aşteaptă de la noua putere o colaborare mai strânsă cu diaspora din Moldova: 

"Relaţiile dintre Moldova şi Bulgaria au fost întotdeauna calde şi constructive. Cred că aşa va fi şi în continuare. Mă bucur mult că avem şcoli cu predare în limba bulgară."

"Datorită faptului că relaţiile dintre cele două ţări sunt bune, putem să studiem în Moldova limba bulgară. Relaţiile trebuie să continue în acelaşi spirit"

Reprezentanţii comunităţii bulgare au menţionat că Bulgaria este afectată în prezent de contradicţii interne. Ei speră că politicienii de la Sofia vor depăşi animozităţile şi vor asigura pacea și unitatea:

 "Aş vrea ca în Bulgaria să existe măcar o oarecare unitate politică, în prezent societatea are păreri diferite. Politicienii moldoveni trebuie să înţeleagă că sunt datori bulgarilor din Moldova pentru faptul că aceştia sunt un factor de stabilitate şi pace în sudul Moldovei".

Pentru alegerile anticipate parlamentare din Bulgaria în Moldova au fost deschise şase secţii de votare - cinci în sudul ţării şi una la Chişinău.

Datele oficiale arată că în ţara noastră locuiesc aproximativ 30 de mii de cetăţeni bulgari.

moldova.org

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu