Alegeri prezidenţiale: Sanders își anunță oficial sprijinul pentru Hillary Clinton în cursa pentru Casa Albă

Senatorul Bernie Sanders și-a anunțat oficial, marți, sprijinul pentru fosta sa rivală în alegerile primare democrate, Hillary Clinton, punând astfel capăt unei competiții îndelungate și acerbe, transmite Agerpres.

''Secretarul (de stat) Clinton a câștigat procesul de nominalizare din Partidul Democrat'', a declarat Sanders, cu ocazia unui miting electoral comun la Portsmouth, statul New Hampshire (nord-est), unde cei doi foști rivali s-au afișat pentru prima dată împreună.

''Intenționez să fac tot ceea ce pot pentru a mă asigura că ea va fi următorul președinte al Statelor Unite'', a adăugat senatorul de Vermont.

Sanders a reamintit succesul neașteptat al campaniei sale, care a obținut 22 de victorii din totalul celor 56 de consultări democrate și a promovat cauze progresiste, dar a precizat că pe viitor se va concentra pe susținerea lui Hillary Clinton.

''Viitorul va fi modelat în mai mare măsură de ceea ce se va întâmpla pe 8 noiembrie în cabinele de vot din toată țara decât de orice alt eveniment din lume'', a adăugat senatorul democrat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu