ALEGERI PREZIDENŢIALE. Pensionarii, încrezători în victoria lui Marian Lupu

Embed:

Pensionarii reprezintă în continuare o categorie vulnerabilă a societății, care are nevoie de o atenție mai mare din partea autorităților. Opinia a fost exprimată în cadrul reuniunii Organizaţiei Persoanelor în Etate a Partidului Democrat, la care, alături de câteva sute de vârstnici din ţară, a participat și candidatul la prezidenţiale din partea Partidului Democrat, Marian Lupu.

Liderul democraţilor a declarat că vârstnicii vor avea sprijinul deplin din partea sa, dacă va ajunge în postura de șef al statului.

Marian Lupu le-a vorbit celor prezenţi la întâlnire despre reforma sistemului de pensii şi despre soluţiile Partidului Democrat pentru a le asigura vârstnicilor o bătrânețe fără griji.

"Voi fi părtaşul ca această vârstă să rămână acea care este astăzi, 57 şi 62. Şi dacă este 42 de procente calculul pensiei din salariul nominal, atunci 42 să fie pentru toţi în ţara asta. Unificarea sistemului de pensionare înseamnă că în Republica Moldova nu o să mai fie oameni de categoria întâi şi oameni de categoria a doua", a declarat Marian Lupu.

La rândul lor, pensionarii s-au arătat încrezători în victoria lui Marian Lupu în alegeri:

"Programul electoral al dumnealui conţine acele probleme pentru soluţionarea problemelor sociale cu care se confruntă astăzi persoanele vârstnice".

"După faptul cum vorbeşte convingător cu vorbe pline de adevăr, înţelepte, aceasta mă face să cred că acest om este cu sufletul pentru oamenii din jurul său".

"Este omul care uneşte, uneşte, nu desparte oamenii. Este omul care ştie să aprecieze munca celor din jur, ştie să dea un sfat, ştie să lupte pentru a schimba spre bine viaţa celora din jur".

Liderul democraţilor a vorbit şi despre problemele cu care se confruntă persoanele cu nevoi speciale, în cadrul unei întrevederi cu membrii Asociaţiei Invalizilor din Moldova. Marian Lupu s-a arătat deranjat de faptul că, din cauza corupţiei din sistem, unele persoane beneficiază de pensii de invaliditate, chiar dacă sunt perfect sănătoase. Totuşi, candidatul PDM crede că şi această problemă poate fi rezolvată.

"Cu o abordare dură, în calitate de preşedinte de ţară, organele respective muncesc cum trebuie, zece, cinsprezece, maximum douăzeci de cazuri de răspundere în faţa legii, înăsprirea acestei răspunderi ,o să-i trezească pe toţi ceilalţi", a relatat candidatul la funcţia de şef al statului, Marian Lupu.

În Moldova sunt aproape 180 de mii de invalizi. Peste 15 mii dintre ei sunt copii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu