Alegeri prezidenţiale în Ucraina. Cei doi candidaţi au votat pentru viitorul țării

Embed:
Cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din Ucraina şi-au exercitat dreptul de vot la secţii din Kiev. Atât Petro Poroşenko, cât şi Vladimir Zelenski, au venit însoţiţi de familiile lor. Ambii au vorbit despre importanţa acestui scrutin pentru viitorul ţării şi au cerut cetăţenilor să voteze responsabil.

După ce a votat, Petro Poroşenko a menţionat că cel mai important pentru ţară este să continue parcursul european şi integrarea în Alianţa Nord-Atlantică.

"Este foarte important ca astăzi, la aceste alegeri, să se înţeleagă ce s-a făcut în aceşti cinci ani. Nu contează cine va fi ales, mai mult contează strategia şi calea pe care va merge ţara, iar situaţia să continue să se îmbunătăţească", a spus Petro Poroşenko.

Şi candidatul Vladimir Zelenski şi-a exercitat dreptul la vot la o secţie din Kiev. El a venit însoţit de soţia sa şi numeroase gărzi de corp. După ce a votat, acesta a încălcat legea: a ieşit din cabină şi le-a arătat jurnaliştilor buletinul de vot în care se putea vedea că şi-a pus ştampila în dreptul numelui său. Pentru asta, Zelenski ar putea fi amendat.

"Nu am voie să vă arăt. Nu am arătat."

În interviul oferit jurnaliştilor, Zelenski a spus că cel mai important rol al viitorului preşedinte al Ucrainei va fi restabilirea păcii în Donbass şi combaterea corupţiei.

"Oricare ar fi rezultatul, va semnifica victoria poporului ucrainean. Acum mă voi îndrepta spre sediul formaţiunii mele, unde mă aşteaptă echipa care îşi face griji. Diseară vom comenta rezultatele", a zis Vladimir Zelenski.

În Kiev au fost deschise peste 1100 de secţii de votare. Pentru a asigura ordinea publică, străzile au fost împânzite de oameni în uniforme.

"În ziua celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale ordinea publică este asigurată de peste 120 de mii de poliţişti şi salvatori. Sunt luate măsuri sporite de securitate pentru a evita provocări şi incidente."
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu