Alegeri prezidențiale în România. Mii de cetăţeni români din Republica Moldova şi-au exercitat dreptul la vot

Embed:

Mii de cetăţeni români au votat în primele două zile ale alegerilor prezidenţiale din România la cele 37 de secţii de votare deschise în Republica Moldova. Cei mai mulţi alegători şi-au exercitat dreptul la vot la secţiile din Capitală.

În incinta Consulatului României de la Chişinău au fost amenajate trei secţii de votare. Printre cei mai matinali alegători s-a numărat şi Alexandra Dogaru din Chişinău. Femeia spune că a decis să voteze pentru că îi pasă de viitorul României.

"Uneori când avem probleme şi avem un greu, ei ne ajută la greu. Şi datorită lor, noi am putut să ne facem un document, ca să ne putem duce peste hotare, să facem un ban. Fiindcă în ţara noastră se trăieşte foarte greu", a spus locuitoarea oraşului Chişinău, Alexandra Dogaru.

Majoritatea celor care şi-au exercitat dreptul de vot la Consulatul României spun că îşi doresc o ţară prosperă, iar în fruntea ei, un preşedinte care va fi în stare să înfăptuiască unirea Republicii Moldova cu România.  

"Am votat ca viitorul preşedinte să fie un bun unificator. Să repete faptele predecesorilor noştri".

"Am votat că vreau să fie unirea tuturor popoarelor care trăiesc în Moldova cu ţara mamă".

"România este o ţară foarte frumoasă. Şi merită să se dezvolte". 

Şi-au dat votul pentru viitorul preşedinte al României şi mai mulţi oficiali de la Chişinău. Deputatul PAS, Radu Marian, a postat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii în care apare împreună cu ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, premierul Maia Sandu, ministrul Finanţelor, Natalia Gavriliţă, precum şi cu colegii săi deputaţi, Dumitru Alaiba şi Sergiu Litvinenco. În postarea sa, Radu Marian a scris că a votat pentru un președinte al României care să fie garantul luptei împotriva corupției.

Cetățenii români care nu au reușit deocamdată să voteze, sunt așteptați la una dintre cele 37 de secții de votare deschise pe teritoriul țării, astăzi până la ora 21:00 și mâine, între orele şapte dimineața și, respectiv, 21 seara. Până duminică, la urne sunt aşteptaţi peste 230 de mii de cetăţeni români din Republica Moldova. Aceştia pot vota atât în baza pașaportului sau a buletinului.

Potrivit datelor oficiale publicate pe site-ul Biroului Electoral Central de la Bucureşti, în primele două zile de alegeri, la cele 37 de secții de votare deschise pe teritoriul ţării noastre s-au prezentat peste 12 mii de alegători.

Lasă un comentariu