Alegeri prezidențiale 2016: Pentru cine votează moldovenii aflați la Iași (VIDEO)

Embed:

Duminică decisivă pentru Moldova. Oamenii din întreaga ţară îşi aleg astăzi şeful statului.

Potrivit Consulului Republicii Moldova, Ion Coser, la secția de votare de la Iași sunt așteptați aproximativ 2.000 - 3.000 de alegători.

"Secţia de votare a fost deschisă la ora 07:00, așa cum prevede Codul Electoral. Funcționează într-un regim normal, suntem dotați cu toate cele necesare. Am solicitat cantitatea maximă de buletine care pot fi alocate pentru o secție de votare. Așteptăm alegători, suntem dispuși să-i primim pe toți. Am beneficiat de sprijin și din partea autorităților române. Avem pregătit totul, înclusiv pentru timp de ploaie, să putem să  protejăm cetățenii. Către ora 09:00 la Iași au votat 42 de persoane, dar așteptăm un flux mai mare în a doua jumătate a zilei. Așteptăm între 2.000 și 3.000 de persoane. În partea de est a României avem cinci secții de votare: Suceava, Băcău, Iași, Galați, Constanța", a afirmat Consulul Republicii Moldova la Iași, Ion Coser.

"Am votat pentru ca să pot reveni cândva în țară. Sunt căsătorită aici, dar sper să ne unim. Și îmi doresc o viață mai bună pentru Moldova."

"Am venit să votez pentru Europa, pentru ca Moldova să meargă în continuare spre vectorul european. Am venit să votez pentru ca cei care vor să se întoarcă în Moldova înapoi - să nu reușească."

"Dorim schimbare înspre bine. Reformarea legilor mai mult în favoarea poporului, bineînțeles. Și să descoperim cine a furat miliardul." 

"Am votat pentru un viitor mai bun pentru țara noastră. Pentru tineri - lucru mai mult, pentru bătrâni o pensie mai bună și un viitor mai frumos. Locuiesc timp de un an la Iași. Ne-am hotărât să ne mutăm pentru o viață mai bună, decât în Moldova. Aici e puțin mai bine."

Citește și: ALEGERI MOLDOVA: Prezenţa la vot în timp real. Câţi moldoveni au votat până acum

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu