Alegeri parlamentare în România. Peste 27.000 de moldoveni cu dublă cetăţenie au votat

Embed:

Moldovenii cu cetățenie română votează astăzi pentru deputaţii şi senatorii, care îi vor reprezenta în Parlamentul de la București. În ţara noastră a fost deschis un număr record de secții de votare.

Până la această oră în procesul de vot nu au vot înregistrate incidente. Moldovenii care deţin cetăţenia română continuă să vină să îşi exercite dreptul la vot. Consulatul României la Chişinău a fost una dintre cele mai aglomerate secţii de votare. 

Potrivit datelor oficiale, până la această oră au votat peste 27.000 de moldoveni cu cetăţenie română. Cea mai mică prezenţă la vot a fost înregistrată în satul Carabetovca din raionul Basarabeasca, acolo unde au votat 165 de persoane. 

Spre deosebire de celelalte alegeri, moldovenii care dețin cetățenie română, nu au mai fost nevoiți să aștepte ore în șir în rând. Procesul electoral a decurs mult mai repede decât la scrutinele precedente.

Moldovenii cu dublă cetățenie spun că nu pot fi indiferenți față de ceea ce se întâmplă peste Prut.

"Aşteptări mari, fiindcă sunt fraţii noştri şi noi ne dorim să trăim bine şi noi şi ei şi am ales unii dintre cei mai competenţi."

"Pe viitor sperăm la susținere și poate vom nimeri în Europa, împreună cu țara română."

"Pentru o Europă mai bună pentru copii noştri, deoarece se află majoritatea în Europa, activează, lucrează şi trăiesc acolo."

Cele mai aglomerate au fost secțiile de votare din Chișinău.

"Tot ceea ce ne dorim este ca acest vot să se desfăşoare în deplină conformitate cu prevederile legale, astfel încât toţi cetăţenii care doresc să îşi exercite dreptul la vot să o poată face. Din câte ştiu eu nu avem nici un incident, cum spuneam, votul se desfăşoară în condiţii de maximă normalitate", a declarat ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă. 

Unii oameni au venit să voteze fără a avea toate actele la ei:

"Trebuie să aveți pașaportul românesc, dar trebui să aveți și un act...- Am înțeles, dar nu este. E acasă. Mergeți acasă, vă rog. Nu se poate."

Şi românii din Bălţi au venit în număr mare la urne:

"Suntem fraţi şi România a fost sprijinul nostru de fiecare data. Noi credem în viitor că vom fi uniţi. "

"Noi ne facem datoria de cetăţeni ai statului român. Cu mândrie am venit să votăm şi ne pasă şi ce se întâmplă acolo. "

În Republica Moldova au fost deschise 35 de secții de votare, dintre care 12 în Chișinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu