Alegeri parlamentare în Israel. Cursă extrem de strânsă între Benjamin Netanyahu şi generalul Benny Gantz

Embed:

Cursă extrem de strânsă în Israel, unde după numărarea a 97 la sută din voturi, partidele favorite în alegerile parlamentare au obţinut fiecare câte 35 de locuri în Knesset, legislativul israelian.

Partidul Likud al premierului Benjamin Netanyahu şi coaliţia de centru-stânga Albastru-Alb a lui Benny Gantz sunt la egalitate, însă câştigător este actualul premier, a cărui coaliţie a acumulat 61 de mandate. Înainte anunţarea rezultatelor finale, susţinătorii partidului Likud s-au adunat în centrul oraşului să sărbătorească victoria.

Pe scenă a urcat Benjamin Netanyahu şi soţia lui, Sara. Premierul, care este pe cale să obţină al cincilea mandat, le-a mulţumit cetăţenilor pentru susţinere şi încredere.

"Sunt fericit că israelienii m-au votat pentru a cincea oară, cu un scor şi mai mare. Mi-au acordat din nou încrederea lor, e ceva fără precedent. Când am mai obţinut atât de multe mandate? Nici nu-mi amintesc!", a spus Benjamin Netanyahu, premierul Israelului. 

Au sărbătorit şi susţinătorii partidului de centru-stânga Albastru-Alb. Candidaţii pentru fotoliile din Knesset au promis că vor lucra în interesul cetăţenilor.

"E minunat, vom reconstrui Israelul, cu ajutorul lui Dumnezeu. Domnul ne-a auzit, oamenii ne-au auzit, oamenii vor o schimbare, iar noi vom aduce această schimbare, ne vom ocupa de asta de dimineaţă până seara, vă promit."

Peste 40 de partide s-au înscris în cursa pentru cele 120 de locuri din Knesset.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu