Alegeri parlamentare în Franța: Partidul lui Emmanuel Macron a obţinut o victorie impresionantă

Embed:

Partidul preşedintelui francez, Emmanuel Macron, a obţinut o victorie impresionantă la alegerile parlamentare de ieri. La Republique en Marche a obţinut 32 la sută din voturi şi ar putea să obţine între 390 şi 430 de locuri din cele 577 ale Adunării Naţionale.

Cu o astfel de majoritate, formaţiunea lui Macron îşi va putea pune în aplicare proiectele fără prea mari dificultăţi şi piedici din partea partidelor de opoziţie. Pe locul doi, cu 21 la sută din voturi, s-au clasat republicanii. Ei sunt urmaţi de partidul lui Marine Le Pen, Frontul Naţional, care a obţinut 17 procente din sufragii.

Presa franceză scrie însă că îngrijorătoare a fost rata mică a prezenței la vot. Doar 48 la sută dintre cetăţenii cu drept de vot s-au prezentat la urne. Membrii Camerei inferioare a Parlamentului din Franţa sunt aleşi conform sistemului majoritar uninominal. Prin urmare, duminica viitoare va fi organizat şi al doilea tur de scrutin. Potrivit estimărilor, partidul lui Macron va obţine 70 la sută din locurile din camera inferioară. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu