Alegeri parlamentare anticipate în Marea Britanie: Vot asupra Brexit-ului

Embed:

Alegeri parlamentare anticipate au loc astăzi în Marea Britanie. Boris Johnson speră să obțină o majoritate suficient de solidă încât să poată fi reconfirmat în funcţia de premier, dar și pentru a-şi putea continua planul de a scoate țara din UE în data de 31 ianuarie 2020. Prim-ministrul a promis britanicilor de mai multe ori că va obţine Brexitul la începutul anului viitor cu sau fără un acord cu Bruxellesul. Pentru a câştiga voturile alegătorilor, Johnson a fost extrem de activ în campania electorală. Filmat de mai mulţi jurnalişti, el a împărţit navete cu sticle de lapte mai multor familii din suburbiile Londrei.

"- Bună dimineaţa.
- Bună dimineaţa.
- Asta este pentru dumneavoastră."

După ce a împărţit lapte, pe pagina sa de Twitter, Boris Johnson a postat un clip în care a vorbit despre importanţa participării la scrutin. Filmuleţul a fost făcut într-un restaurant, iar pe masă premierul avea un mic-dejun tradițional britanic.

BORIS JOHNSON, premierul Marii Britanii: "Fiecare dintre voi trebuie să participe la aceste alegeri cruciale."

De cealaltă parte a baricadei se află opoziţia. Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a declarat că dacă va câştiga alegerile, va organiza un nou referendum privind Brexitul.

 

loading...

Lasă un comentariu