ALEGERI PARLAMENTARE 2019: Unioniștii cer blocului ACUM să îşi retragă candidaţi din unele circumscripțiile uninominale

Embed:
Convenția Euro-Unionistă cere binomului PAS-PPDA să-i retragă pe unii candidaţi din circumscripțiile uninominale care se regăsesc pe locuri de frunte în lista de partid. Unul dintre liderii Convenţiei, Valentin Dolganiuc, a argumentat că astfel candidaţii unionişti vor avea mai mari şanse să ajungă în Parlament şi să formeze o fracţiune distinctă, care va promova unirea cu România.

"Forţele democratice nu au făcut un front comun ci au mers să se bată între ele. Facem apel către blocul ACUM să îşi retragă acei candidaţi din circumscripțiile uninominale care se regăsesc pe locuri eligibile în lista candidaţilor pe circumscripţia naţională cu scopul de a nu fragmenta votul euro-unionist", a declarat Valentin Dolganiuc, reprezentantul Convenției Euro-Unioniste.

Membrii Convenției Euro-Unioniste, din care fac parte deputaţi din primul parlament, istorici, dar şi profesori, mai susţin că în multe circumscripţii concurează trei sau chiar patru candidaţi cu aceeaşi orientare geopolitică. Din acest motiv, unii ar trebui să facă un pas în spate.

"Să permită unor candidaţi unionişti care în viitorul parlament vor fi aliaţii lor în realizarea celor mai importante deziderate ale parlamentului crearea unei fracţiuni unioniste distinctive, care ar putea să vorbească despre interesele naţionale ale românilor din Republica Moldova", a zis Boris Volosatîi, directorul Liceului Teoretic ”Gheorghe Asachi”.

Drept exemplu a fost dat Anatol Arhire, unul dintre membrii Convenției Euro-Unioniste, care anterior şi-a anunţat candidatura în circumscripţia din Călăraşi. Ulterior, s-a retras din cursa electorală în favoarea unui alt candidat cu aceleaşi viziuni.

"Vreau să declar astăzi asumat şi responsabil că îmi retrag candidatura în favoarea candidatului unionist Ion Leşcenco. În unele circumscripţii se atestă o înghesuială mare a candidaţilor euro-unionişti. Eu chem şi îndemn unii candidaţi să procedeze la fel", a zis Anatol Arhire, reprezentantul Convenției Euro-Unioniste.

Convenția Euro-Unionistă a anunţat că va avea candidaţi doar pe circumscripţii uninominale, nu şi pe lista de partid. În circumscripţia 30 va concura Valentin Dolganiuc, în 33 candidează Boris Volosatîi, iar Valeriu Cerba vrea să obţină voturile alegătorilor din circumscripţia 26.

Atât Andrei Năstase, cât şi Maia Sandu nu au răspuns la telefon pentru a comenta solicitarea Convenției Euro-Unioniste.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu