ALEGERI PARLAMENTARE 2019: Fostul deputat PLDM, Iurie Apostolachi, a fost respins de consiliul de circumscripţie

Embed:

Un potenţial candidat independent la fotoliul de parlamentar pentru alegerile din 24 februarie a fost respins de consiliul de circumscripţie.

Fostul deputat PLDM, Iurie Apostolachi, a colectat peste o mie de semnături de susţinere, dar numai 29 dintre acestea au fost declarate valabile.

Funcţionarii Consiliului Electoral al Circumscripției numărul 48, din stânga Nistrului, acolo unde Iurie Apostolachi intenţionează să candideze, au constatat că în 21 de liste prezentate, din totalul celor 35, figurau date scrise de o singură persoană.

Mai mult, unele dintre semnături sunt false. Apostolachi susţine că nu a comis încălcări şi că se va adresa Comisiei Electorale Centrale.

"Toate pretenţiile faţă de aceste decizii arbitrare sunt în contestație. Să comentez ceva adăugător nu cred că este nevoie", a spus fostul deputat PLDM, Iurie Apostolachi.

Autoritatea electorală susţine că Iurie Apostolachi nu mai are nicio şansă să colecteze noi semnături.

"Cererile de înregistrare a grupurilor de iniţiativă puteau fi depuse în primele zece zile din momentul în care a început perioada de desemnare. Un alt grup de iniţiativă deja este imposibil de a fi înregistrat", a declarat Alina Russu, preşedinte CEC.

Până în prezent au fost depuse zece contestaţii la CEC şi au fost înregistraţi peste 160 de concurenți electorali în circumscripțiile uninominale. Termenul limită de depunere a cererilor de înregistrare este 24 ianuarie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu