ALEGERI PARLAMENTARE 2019: CEC îndeamnă concurenţii electorali să semneze Codul de etică și conduită în Alegeri

Embed:

Comisia Electorală Centrală încearcă să "civilizeze" campania electorală și i-a chemat pe concurenții electorali şi instituțiile de presă interesate să relateze despre scrutinul din 24 februarie să semneze joi un Cod de conduită care să inducă un spirit de "respect reciproc".

Toţi cei şapte concurenţi electorali deja înregistraţi oficial în cursa electorală sunt îndemnaţi pentru a semna codul de conduită. 

Este un document, o convenţie care prevede principiile de conduită desfăşurate sau mai bine spus aplicate în campania electorală, atât de concurenţii electorali, cât şi de mass-media pe partea de reflectare a campaniei electorale. 

Constat că la acest eveniment, documentul respectiv a fost semnat de către doi concurenţi electorali. La moment aşa cum vă spuneam avem şapte concurenţi electorali, urmează să de-a curs cred eu şi ceilalţi concurenţi şi sigur în curs de examinare la comisie mai sunt şi cererile altor partide politice sau licitaţi de-a fi înscrişi în cursa electorală. 

De aceea, documentul este deschis pentru semnare atât din partea reprezentanţilor mass-media şi pe această cale îi invităm să vină să semneze şi mai cu seamă este important de a respecta în desfăşurarea activităţii în cadrul campaniei electorale a acelor statutare în cod", a declarat preşedintele CEC, Alina Russu. 

Totodată, Alina Russu, a menţionat că nu este o sancţiune dacă unii concurenţi electorali nu vor semna, mai mult este o datorie a acestora pentru a se desfăşura scrutinul cât mai corect. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu