ALEGERI PARLAMENTARE 2019: CEC a început tipărirea ultimului lot de buletine de vot

Embed:
A început tipărirea ultimului lot de buletine de vot pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. La Editura "Universul" din Capitală sunt imprimate buletinele pentru circumscripţia uninominală, sub supravegherea membrilor Comisiei Electorale Centrale şi a observatorilor acreditaţi.

Buletinele de vot pentru alegerile parlamentare în circumscripţiile uninominale vor avea lungimi diferite în funcţie de numărul candidaţilor pe circumscripţie. Astfel, alegătorii din circumscripţia numărul 4 din oraşul Râşcani, unde sunt doar patru candidaţi, vor avea cele mai scurte buletine de vot. Cele mai lungi vor fi în circumscripţiile uninominale de peste hotare, cu numărul 50 şi 51, unde sunt înscrişi câte 13 candidaţi. La editura "Universul" vor fi tipărite peste un milion de buletine din cele peste 3,4 milioane necesare la scrutinul din 24 februarie. Restul sunt imprimate, concomitent, la alte două tipografii de stat din ţară.

"Începând cu data de 21 februarie, buletinele de vot vor fi repartizate către toate consiliile electorale de circumscripţie şi către toate secţiile de votare. Cele patru buletine de vot, care vor fi utilizate în data de 24 februarie, se deosebesc prin culoare", a declarat Alina Russu, preşedintele CEC.

Buletinele de vot pentru circumscripţiile uninominale sunt tipărite pe hârtie opacă şi au culoarea violet, iar preţul fiecărui buletin este de 33 de bani.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu