ALEGERI PARLAMENTARE 2019. CEC a început tipărirea buletinelor de vot pentru circumscripţia naţională

Embed:

Astăzi a început tipărirea buletinelor de vot pentru circumscripţia naţională, care vor fi folosite la scrutinul parlamentar din 24 februarie. Cea mai mare forfotă este la Tipografia Centrală din Capitală, unde procesul este monitorizat de membrii Comisiei Electorale Centrale şi a observatorilor acreditaţi. 

Buletinul de vot pentru alegerile parlamentare în circumscripţia naţională este cel mai lung din totalul celor patru, care vor fi oferite alegătorilor. Lungimea lor este de 39 de centimetri, lăţimea - de 14 centimetri, iar culoarea - gri. La Tipografia Centrală vor fi tipărite peste un milion de buletine, din cele peste 3,4 milioane, necesare pentru scrutinul din 24 februarie. Restul sunt tipărite la alte două tipografii de stat.

"Tiparul buletinelor va fi realizat în timp în aşa fel ca începând cu data de 20 februarie buletinele de vot să fie remise către consiliile electorale de circumscripţie şi ulterior către fiecare dintre birourile electorale ale secţiilor de votare", a declarat Alina Russu, preşedintele CEC.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, pentru circumscripţia naţională, în buletinele de vot sunt incluse 14 formaţiuni politice şi un bloc electoral.

Primul în buletinul de vot este Partidul Democrat din Moldova. Al doilea este Blocul electoral "ACUM Platforma DA și PAS", care este urmat de Partidul Comuniștilor, Partidul Socialiștilor şi Partidul "Șor". Cu numărul şase în buletinul de vot figurează Mișcarea Populară Antimafie. Urmează formaţiunea "Partidul Nostru". Partidul Național Liberal ocupă poziţia opt. Acesta este urmat de Partidul "VOINȚA POPORULUI" şi cel al Regiunilor. Pe locul 11 în buletinul de vot este Partidul "Democrația Acasă". Mișcarea "Speranța-Nadejda" are numărul 12 în buletin. Urmează Partidul ”PATRIA” şi Partidul Verde Ecologist. Lista este încheiată de liberali. 

Preţul pentru tipărirea unui buletin de vot pe circumscripţia naţională este de 33 de bani. Pentru alegerile parlamentare şi referendumul consultativ din 24 februarie vor fi tipărite aproape 12 milioane de buletine.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu