ALEGERI LOCALE 2019. Profilul candidaților la funcția de primar şi consilieri locali

Embed:

Din cei aproape 3.800 de candidați la funcția de primar, peste 70 la sută sunt bărbaţi. Femeile sunt în minoritate şi în cazul candidaţilor la funcţia de consilieri. Din cei peste 50.000 de concurenţi din toată ţara, aproape 55 la sută sunt bărbați.

Datele au fost prezentate de Comisia Electorală Centrală. În Chişinău şi Bălţi, cei mai mulţi candidați la funcția de primar general au între 41 şi 55 de ani

În celelalte municipii şi centre raionale, peste 60 la sută dintre candidaţii la funcţia de primar, adică peste 2 500 au până la 55 de ani, iar o treime au vârste între 56 la 70 de ani.

Totodată, 34 de concurenţi au peste 71 de ani. Când vine vorba despre cele 42 de mii de persoane care îşi doresc să ocupe funcţia de consilier în sate, comune şi oraşe, peste 28 de mii au până în 55 de ani,  adică fiecare al şaselea.

La funcțiile de consilier municipal şi raional aspiră peste 8.100 de candidați.

Astăzi, 20 octombrie, #ALEGEPUBLIKA. Cele mai noi informaţii despre ce se întâmplă în ziua alegerilor sunt pe www.alegepublika.md, pe canalul nostru de youtube sau pagina de Facebook Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu