Alegeri locale 2018, turul II. Transport organizat, urne nesigilate şi buletine de vot fotografiate

Transport organizat, urne nesigilate şi fotografierea buletinelor de vot. Sunt doar câteva dintre încălcările observate de Promo-LEX pe parcursul zilei. Până la amiază, cele mai multe nereguli au fost înregistrate în sectorul Botanica.

"Apar primele cazuri de prezenţă nejustificată în ambele cazuri este vorba 84 şi secţia 220 din Chişinău. În prima secţie este vorba de persoane se întitulează observatori făra legitimaţie de acreditare. În secţia 220 simpatizanţii unui partid politic chiar dacă li se face observaţie nu părăsesc sala sau o părăsesc pe o durată foarte scurtă incinta secţiei de votare", a declarat directorul Promo-LEX, Pavel Postică.

Observatorii Promo-LEX au mai depistat panouri electorale în apropiere de două secţii de votare. Iar reprezentanţii Consiliului Electoral Chişinău spun că, în sectorul Râşcani, la secţia nr. 220 au fost aduse 23 de cereri de solicitare a urnei mobile, 16 dintre ele fiind anulate.

Primele cazuri de transportare în grup s-au înregistrat la Tohatin. Acolo, ar fi fost aduşi în mod organizat la vot alegători în stare de ebrietate.

"În secţia de votare 303 Tohatin, acest automobil a fost surprins făcând câteva navete a transportării de alegători la secţiile de votare", a spus Pavel Postică, director Promo-LEX.

S-au depistat şi mai multe cazuri de fotografiere a buletinelor de vot.

Iar la secţia nr. 248, un alegător a solicitat observatorilor un alt buletin pe motiv că a pus ştampila în drept cu candidatul pe care nu-l susţine. Solicitarea acestuia a fost respinsă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu