Alegeri Locale 2018. Cum arată și cât costa buletinele de vot pentru scrutinul din 20 mai (FOTO)

Embed:

Agitaţie la Tipografia Centrală. Acolo a început tipărirea buletinelor de vot pentru scrutinul care va avea loc în data de 20 mai.

În total, vor fi confecţionate peste 750 de mii de bucăţi, iar cel mai mare buletin, de peste 34 de centimetri este pentru scrutinul din Capitală.

Procesul este atent monitorizat de reprezentanţii Comisiei Electorale Centrale şi cei de la Serviciul de Informaţii şi Securitate, astfel încât să nu fie admisă nicio abatere. 

Procesul de tipărire începe cu confecţionarea matriţei. Buletinele de vot pentru municipiile Bălţi şi Chişinău vor fi de culoare mov, iar pentru celelalte localităţi - roz.

Cel mai scump este buletinul pentru Capitală. O bucată costă 0,28 de bani, cu patru bani mai mult decât restul.

După ce sunt scoase de sub tipar, buletinele sunt atent verificate, astfel încât toate normele de securitate să fie respectate.

"Vom utiliza peste 14 semne de protecţie. A fost identificată suma şi achitată, peste 211 mii de lei", a spus preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu.

Toate buletinele vor fi tipărite timp de cinci zile. Peste 474 de mii vor fi în limba română, iar restul în rusă.

"Numărul de angajaţi a fost suplinit cu circa 30 de persoane", a spus directorul Întreprinderii de Stat "Tipografia Centrală", Dinu Solocovici.

În data de 20 mai sunt aşteptaţi la urne peste 750 de mii de cetăţeni. Alegeri noi vor avea loc în Chişinău, Bălţi şi alte cinci localităţi din ţară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu