Alegeri locale 2018: A început tipărirea buletinelor de vot pentru turul doi de scrutin

Embed:
A început tipărirea buletinele de vot pentru turul doi de scrutin organizat în Capitală. În total, vor fi scoase de sub tipar aproape 635 de mii de buletine în română şi în rusă.  Procesul a fost supravegheat de membrii Comisiei Electorale Centrale şi ofiţerii SIS.

Buletinele de vot nu vor putea fi transmise de la o secţie la alta, iar în cazul în care se pierd se va cunoaşte exact cărui birou electoral aparţin. Fiecare bucată conţine 14 semne de securitate, elaborate de SIS, care au menirea de a preveni falsificarea acestora. După ce ies de sub tipar, buletinele sunt verificate atent.

Buletinele sunt de culoare mov, la fel ca şi cele utilizate în turul întâi de scrutin. Pentru că sunt doar doi candidaţi, lungimea buletinului s-a redus până la 24 de centimetri şi va costa 17 bani fiecare. În total, pentru tipărirea acestora se vor cheltui peste 106 mii de lei.

"Conform procedurilor stabilite de Codul Electoral, repartizarea buletinelor va fi realizată în ziua de vineri către Consiliul Electoral de Circumscripţie şi ulterior către toate birourile electorale", a menţionat Alina Russu, preşedinte CEC.

Procesul de tipărire va dura aproape două zile.

"A fost suplimentat numărul de persoane pentru a reuşi în termen să executăm lucrarea. Se lucrează în trei ture, câte opt ore fiecare schimb", a precizat Dinu Sorocovici, director Tipografia Centrală.

Sâmbătă seara, după ce birourile electorale vor confirma că au primit numărul necesare de buletine, matriţa va fi distrusă. Primul în buletinul de vot este Ion Ceban, deoarece a acumulat cele mai multe voturi în primul tur.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu