ALEGERI LOCALE 2015: Satul din Moldova în care localnicii sunt mulţumiţi de ceea ce face primarul

Embed:

Tinerii din satul Cubolta, raionul Sângerei, pot face sport de performanţă chiar în localitatea de baştină. Acum două luni, autorităţile au deschis un centru specializat, care este frecventat de 150 de copii.

Pentru construcţia complexului sportiv, din bugetul local au fost alocate 650.000 de lei. Aici, copiii şi tinerii din sat pot lua lecţii de judo şi de dans:

"Este vestiar, sunt toate condiţiile. E foarte bine aici. Până acum am dansat în condiţii foarte rele, aveam o scenă nu prea dreaptă, iarna era frig".

"Ne ocupăm cu judo. Înainte de a deschide această secţie de sport noi jucam fotbal. Acum ne pare mai interesant acest tip de spor".

Iar preșcolarii se pot bucura de o grădiniță modernă.

''S-a înnoit faţada grădiniţei, s-au construit vecee. Am procurat mobilier, am schimbat vesela. Am extins spaţiul grădiniţei, deoarece era nevoie de o sală pentru festivităţi", a precizat directoarea grădiniţei din satul Cubolta, raionul Sângerei, Victoria Grigoraş.

Oamenii spun că, în ultimii ani, în sat au fost reparate drumurile, iar peste 80 la sută dintre străzi au fost iluminate:

"Trotuarele au fost făcut din deal şi până în vale, acum amenajează iazul. A fost reparată clădirea sportivă, grădiniţa".

Primarul localității, Alexandru Sârbu, spune că în perioada mandatului său au fost investite peste cinci milioane de lei în infrastructura localităţii. Potrivit edilului, cel mai important proiect este construcţia unui apeduct.

"Suntem în faza conectării cetăţenilor la apeduct. Costă integral al proiectului este de un milion 700 de mii de lei. Până la moment avem 30 de persoane conectate. Într-o săptămână două va fi conectată paotă porţiunea de sat care duce lipsă catastrofală de apă", a explicat Sârbu.

În următorii ani, Alexandru Sârbu şi-a propus să repare casa de cultură şi să amenajeze stadionul din localitate. În Cubolta locuiesc aproximativ trei mii de oameni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu