Alegeri locale 2015: Localnicii unui sat din Edineț, NEMULȚUMIȚI de condițiile de trai

Embed:

Pe timpuri, era un adevărat centru de cultură. Astăzi este însă în paragină. Este vorba despre casa de cultură din satul Brătuşeni, raionul Edineţ. Oamenii spun că, de aproape 20 de ani, edificiul este deteriorat, iar cele mai multe dintre activităţile artistice se desfăşoară în aer liber.

Cu multă nostalgie, localnicii îşi amintesc de vremurile când căminul cultural era o atracţie, iar sălile erau arhipline.

"În fiecare duminică se organizau dansuri, mergeam la film, era bine."

"Pe timpuri, toate activităţile aveau loc în casa de cultură, oamenii se adunau, discutau, se veseleau. Acum nu avem unde merge."

"Deseori invităm oaspeţi, organizăm activităţi comune, dar acum, din păcate, singurul loc unde putem desfăşura concerte este o scenă de vară care se află lângă primărie, dar când afară plouă este o mare problemă."

"Copiii noştri nu au unde concerta, tinerii nu au unde merge pentru a se odihni. Oamenii care au muncit la construcţia casei de cultură au făcut-o pentru o bucată de pâine. Sunt convinsă că şi acum vom găsi oamenii care vor munci şi vor aloca surse pentru ca în sat să fie o casă de cultură nouă."

O altă problemă pentru localnici sunt gropile de gunoi neautorizate.

"Oamenii aruncă pe unde apucă, chiar şi în casa de cultură au făcut o groapă de gunoi. Dacă e să calculăm în jurul satului sunt şase gunoişti neautorizate. Toate câmpurile sunt pline cu gunoi."

Unul dintre candidaţii pentru funcţia de primar al satului Brătuşeni, Vasile Grabciuc, a anunţat drept priorităţi amenajarea unei gropi de gunoi şi construcţia unei case de cultură.

"Cred că fără casa de cultură noi nu vom avea viitor. Noi deja avem un proiect ce prevede construcţia unei case de cultură. Ne vom adresa către toate instituţiile ce dispun de fonduri pentru a face acest lucru", a spus candidatul pentru funcţia de primar al satului Brătuşeni, Vasile Grabciuc. 

Vasile Grabciuc a mai spus că o altă prioritate este construcţia în localitate a unui stadion modern. Proiectul prevede cheltuieli de peste trei milioane de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu