ALEGERI LOCALE 2015: Ilan Shor a fost înregistrat în cursa electorală

Embed:

Omul de afaceri Ilan Shor, candidatul desemnat de Mișcarea Social-Politică "Ravnopravie" pentru funcția de primar al oraşului Orhei, a fost înregistrat în competiţia electorală.

Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de preşedintele Consiliului Electoral de Circumscripţie Orhei, Victor Şeremet.

Businessmanul se află în arest la domiciliu din 6 mai, fiind învinuit în dosarul creditelor neperformante în valoare de 450 de milioane de euro de la cele trei instituţii financiare.

Citeşte şi: Ilan Shor rămâne în arest la domiciliu. Procurorii au pierdut lupta

Potrivit Codului Electoral, pe durata perioadei electorale, candidaţii nu pot fi traşi la răspundere penală, arestaţi, reţinuţi sau supuşi unor sancţiuni administrative, fără consimţământul autorităţii electorale care i-a înregistrat.

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, susţine că avocaţii lui Ilan Shor sunt în drept să ceară suspendarea dosarului pe perioada campaniei. 

"Înregistrarea acestui cetăţean în calitate de concurent electoral la funcţia de primar de Orhei, nu înseamnă eliberarea lui imediată. Pledăm pentru oferirea şanselor egale tuturor concurenţilor electorali să-şi promoveze campania electorală în condiţiile în care vor să fie aleşi. În cazul dat, cred eu că trebuie să-şi facă meseria avocaţii dânsului", a spus Ciocan.

Unul dintre avocaţii omului de afaceri, Denis Ulanov, a declarat, pentru Publika TV, că va utiliza toate metodele legale pentru a-i asigura omului de afaceri drepturile electorale. 

"Rolul meu, în calitate de avocat, este de a-i asigura drepturi egale, în corespundere cu prevederile articolului 46 din Codul Electoral, cu toţi ceilalţi candidaţi pentru funcţia de primar al oraşului Orhei. El se va afla în arest la domiciliu până în momentul în care vom putea face ceva", a declarat avocatul.

Ilan Shor a fost audiat suplimentar în dosarul BEM şi Banca Socială

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu