ALEGERI LOCALE 2015: Ce îşi propun doi candidaţi la fotoliul de primar din raionul Glodeni

Embed:

În ultimii doi ani, în satul Balatina, raionul Glodeni, au fost create aproximativ 80 de locuri de muncă, grădinițele au fost reparate, iar locurile de agrement - amenajate. Mai mult, au fost construite terenuri de joacă pentru copii, iar după mai bine de 20 de ani de așteptare, în sat a apărut și iluminatul stradal.

Andrei Minciuc a muncit o perioadă peste hotare. De aproape doi ani, a revenit acasă unde, împreună cu alți 30 de consăteni, lucrează la o întreprindere din Balatina care produce cărămidă și obiecte din metal forjat.

"Lumea are unde se angaja, are unde lucra. Nu se duc după hotare şi distrug familiile. Foarte rar se găseşte ceva de lucru în sate, dar noi ne bucurăm că este de unde, poţi să-ţi dai interesul să faci un ban", a spus bărbatul.

Agenții economici din sat spun că, în curând, vor fi deschise noi locuri de muncă.

"Acum deschidem o minifermă şi planificăm să mai deschidem 15 locuri de muncă. Vrem să deschidem şi o linie de producere a brânzeturilor tot cu ajutorul administraţiei locale", a declarat un agent economic.

Și copiii din localitate au parte de condiții bune după ce toate cele trei grădinițe au fost reparate.

"Am schimbat geamurile, uşile, am conservat căldura. Am cumparat pături în trei nivele, saltele noi, plapume, ştergare", a zis șefa grădiniţei "Albinuța" din Balatina, Parascovia Tacu.

Actualul primar Dumitru Iaţuc vrea să obţină al doilea mandat pentru a continua proiectele începute.

"Îmi planific pe viitor finisarea proiectului de apeduct şi canalizare astfel încât cetăţenii comunei Balatina să poată să aibă o cană cu apă potabilă în casă. Al doilea moment care este important pentru tânăra generaţie este complexul sportiv. Vom putea să facem reparaţia necesară pentru ca tânăra generaţie să aibă o ocupaţie", a declarat candidatul PDM la funcţia de primar al comunei Balatina, Dumitru Iaţuc.

Și în satul Danu, copiii au parte de o grădiniță modernă.

"Timp de doi ani, am investit 1.100.000 de lei pentru reparaţia grădiniţei. Pe viitor, ne propunem să investim în reparaţia apeductului din localitate. Vom repara drumurile. În acest sens, avem alocată suma de 500.000 de lei", a explicat candidatul PDM la funcţia de primar al satului Danu, Mihai Ursu.

În Balatina locuiesc aproximativ 5.000 de oameni, iar în Danu - peste 3.000.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu