Alegeri legislative în Germania. Martin Schulz a votat împreună cu soţia sa în localitatea Wuerselen

Zi decisivă pentru Germania. Peste 61 de milioane de oameni sunt aşteptaţi astăzi la urne să-şi voteze viitorii parlamentarii din Bundestag. Cele 73 de mii de secţii de votare şi-au deschis uşile la ora 9 dimineaţă şi le vor închide după 18, ora locală.

Candidatul Martin Schulz a votat împreună cu soţia sa în localitatea Wuerselen, unde a fost primar mai bine de un deceniu.

Fostul preşedinte al Parlamentului European speră că majoritatea oamenilor îşi vor da votul în favoarea partidului pe care îl reprezintă.

"Încă ieri, o mulţime de oameni erau indecişi. Chiar şi azi, mulţi oameni nu ştiu cui ar trebui să îi dea votul. Sper că majoritatea dintre ei vor decide să voteze pentru mine şi partidul meu", a spus Martin Schulz, candidat. 

Odată cu închiderea secţiilor de votare, vor fi prezentate şi primele exit-poll-uri.

Actualul cancelar, Angela Merkel, a intrat în cursă din poziţia de favorit, iar rezultatul scrutinului va arăta dacă va obţine cel de-al treilea mandat sau va preda eștafeta.

Partidul său, Uniunea Creștin-Democrată, este creditat în sondaje cu 35 la sută din sufragii.

Pe locul doi se află social-democraţii, conduşi de fostul preşedinte al Parlamentului European Martin Schulz, care întrunesc 23 la sută din opţiunile de vot.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu