Alegeri în Europa: Sicilienii şi lituanienii sunt aşteptaţi la vot

Embed:

Alegeri importante au loc în Italia. În insula semi-autonomă Sicilia, se desfăşoară un scrutin regional, considerat un test pentru partidul fostului premier italian, Silvio Berlusconi pentru viitoarele alegeri naţionale din aprilie 2013. Şi locuitorii Lituaniei sunt chemaţi la urne, în cadrul celui de-al doilea tur al scrutinului parlamentar.

Patru milioane de sicilieni îşi aleg astăzi un nou parlament regional. Rezultatele scrutinului ar putea arăta ce şanse va avea partidul de centru-dreapta, condus de Silvio Berlusconi, la viitoarele alegeri naţionale. Asta în condiţiile în care, este pentru prima dată în ultimii 18 ani, formaţiunea politică nu va fi condusă de fostul premier italian.

Sicilia este regiunea italiană cea mai grav afectată de criză. Aici, rata şomajului constituie 19,5 la sută, dublu faţă de nivelul naţional. Alegerile anticipate au fost anunţate după ce preşedintele Siciliei, Raffaele Lombardo, membru al partidului lui Berlusconi, şi-a dat demisia, în urma unor acuzaţii pentru presupuse legături cu mafia siciliană.

În Lituania se desfăşoară cel de-al doilea tur al alegerilor parlamentare. Se aşteaptă ca partidele de centru-stânga să fie propulsate la putere de către un electorat nemulţumit de politica de austeritate a actualului guvern. Partidul Laburist şi Partidul Social Democrat speră să formeze o coaliţie, care va avea drept scop atragerea investiţiilor, pentru a stimula economia şi a reduce şomajul de 13 la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu