Alegeri fără concurenţă: Vlad Filat nu are rivali în PLDM

Embed:

Vlad Filat este fără concurenţă în cadrul formaţiunii politice pe care o conduce. Opinia a fost fost exprimată de invitaţii emisiunii Publika Report. Potrivit lor, în urma Congresului de astăzi al PLDM schimbări mari în formaţiune nu vor avea loc.

"Se vor schimba vicepreşedinţii sau membrii biroului politic, dar nu cred că PLDM-ul de astăzi va avea un nou preşedinte al partidului. Nu există o persoană care să facă concurenţă în interiorul partidului actualului lider Vlad Filat. Altădată existau persoane care puteau face concurenţă, acum nu sunt", a spus jurnalistul Ion Terguţă.

"Nu cred că dacă se vor schimba vicepreşedinţii se va schimba ceva în situaţia democratică în interiorul partidului. Eu astept altceva de la acest congres, vreau să văd în raportul de bază dacă liderii conştientizează situaţia social-politică care s-a creat acum în Moldova", a menţionat sociologul Victor Mocanu.

"PLDM trece acum printr-o anumită criză, printr-o anumită reformare a identităţii sale. În acest partid au venit foarte mulţi oportunişti, mă refer la nomenclatura locală, care deviază sau optează pentru anumite formaţiuni politice", a explicat politologul Ion Tăbîrţă.

În urma ultimelor alegeri parlamentare, PLDM a obţinut 32 de mandate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu