Alegeri cu SCANDAL în Găgăuzia: Deputaţii Adunării Parlamentare nu au reuşit să-şi aleagă conducerea VIDEO

Embed:

După mai bine de opt ore de discuţii, aleşii Găgăuziei nu au reuşit să aleagă conducerea Adunării Populare. După două încercări eşuate şi acuzaţii reciproce, o parte dintre deputaţi au părăsit şedinţa. Următoarea întrunire a fost programată pentru 5 noiembrie.

În primul tur au concurat trei candidaţi - Fiodor Gagauz, liderul Mişcării „Edinaia Găgăuzia”, Dmitri Constantinov, susţinut de Mişcarea „Novaia Gagauzia” şi Procurorul din Găgăuzia, Gheorghii Leiciu. Nimeni însă nu a acumulat 18 voturi, necesare pentru a fi ales în funcţia de preşedinte al Adunarii Populare a Găgăuziei.

Ca urmare, a fost organizat turul doi, cu participarea lui Dmitri Constantinov, care a obţinut 17 voturi, iar Fiodor Gagauz, nici unul. Şase buletine au fost declarate nevalide, iar unul a dispărut. Mişcarea „Novaia Gagauzia” a fost acuzată de acest incident de „Gagauzia Unită” şi PCRM.

Publika.md aminteşte că adunarea Populară a Găgăuziei trebuia să aleagă, astăzi, preşedintele, adjuncţii şi preşedinţii celor opt comisii parlamentare. Scrutinul a avut loc în două tururi, pe 9 şi 23 septembrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu