ALEGERI CU FINAL PREVIZIBIL ÎN RUSIA. Toate sondajele îl dau favorit pe Vladimir Putin

Embed:

Peste 110 milioane de ruşi, atât din ţară, cât şi de peste hotare îşi aleg astăzi preşedintele pentru următorii şase ani. Buletinul de vot conţine opt nume, dar cel care nu are emoţii în privinţa scorului este, bineînţeles, Vladimir Putin, cotat cu aproximativ 70 la sută din intenţiile de vot.

Observatorii electorali, inclusiv cei de la OSCE, susţin că prezenţa la scrutin este destul de ridicată. Până la această oră s-au prezentat la urne peste 60 la sută dintre alegători. Îngrijorări vin de la comunitatea internaţională, care admite că situaţia s-ar putea tensiona în Ucraina. Asta pentru că cetăţenii ruşi din ţara vecină sunt împiedicați să voteze.

Sute de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a nu le permite accesul spre consulatele Rusiei. 

Decizia Kievului de a împiedica accesul ruşilor la urne a venit după ce Moscova a deschis secţii de votare în peninsula Crimeea, anexată ilegal în 2014.

"Blocăm alegerile lui Putin în Ucraina! Vladimir Putin şi Rusia sunt agresorii ţării noastre! Nu vom accepta aşa ceva", a spus reprezentant al Ministerului de Interne din Kiev, Vladimir Nazarenko.

Gestul Ucrainei a fost criticat de cetăţenii ruşi. Ei au fost nevoiţi să se întoarcă din drum.

"Ce pot simţi atunci când nu eşti lăsată să votezi?"

Şi Ambasadorul Moscovei din Ucraina şi-a arătat indignarea faţă de această hotărâre. Dar a declarat că, în pofida piedicilor, secţiile de votare vor rămâne active. Între timp, în Rusia au loc încălcări care ale procesul de vot. Camerele de supraveghere au surprins cum mai multe femei bagă în urne mai multe buletine ştampilate.

Pentru prezidenţialele din Rusia s-au înscris opt candidaţi. Cinci dintre ei participă în premieră. Vedeta TV Ksenia Sobciak este mai tânără pretendentă la fotoliul de la Kremlin. Ea se prezintă principala opozantă a lui Vladimir Putin.

Cel mai puternic om din Rusia a votat într-o secţie din Moscova. Putin nu a fost modest în faţa jurnaliştilor. El a declarat că orice rezultat îl va mulțimi, atât timp cât îi va permite să rămână la cârma statului.


"- V-aţi simţit incomod atunci când aţi votat pentru dumneavoastră?
- De ce să mă simt incomod? Ştiu că programul pe care îl propun va ajuta la dezvoltarea ţării noastre."

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu