ALEGERI 2016! Află la ce secţie trebuie să mergi pentru a vota şeful statului

Embed:

În perioada 10-29 octombrie, cetăţenii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale atât în localurile secţiilor de votare, cât şi online, accesînd pagina web a Comisiei www.cec.md.

Potrivit legislaţiei electorale, alegătorul se poate adresa la biroul electoral al secției de votare, ce corespunde domiciliului sau reședinței sale, pentru a solicita, în baza documentelor doveditoare, includerea sau excluderea din listă, corectarea erorilor comise la înscrierea datelor despre sine ori despre alţi alegători.

CEC aminteşte că alegătorul poate fi înscris numai într-o singură listă electorală şi la o singură secţie de votare în baza actelor ce atestă domicilierea sa în perimetrul secţiei de votare respective.

Persoana care are domiciliu și reședință valabilă, se înscrie în lista electorală ce corespunde secţiei de votare în a cărei rază teritorială aceasta îşi are reşedinţa.

PUBLIKA.MD aminteşte că la 30 octombrie în ţara noastră vor avea loc alegerile prezidenţiale. În cursa pentru şefia statului au fost admişi 12 candidaţi.

CITEŞTE ŞI: Marian Lupu şi Igor Dodon, candidaţii la prezidenţiale cu cele mai mari creşteri în sondaje

CITEŞTE ŞI: ALEGERI 2016: Avem 12 candidaţi la fotoliul de președinte al țării

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu